L’obra escultòrica sacra de Miquel Vadell i Pastor posterior a la Segona Guerra Civil espanyola a Menorca - Andreu G. Veny i Miró (Locvs Amoenvs)
Miquel Vadell i Pastor (1881-1961) fou un dels darrers escultors de Mallorca que tingué taller propi, on es dedicava, principalment, a crear escultures i pintures de temàtica sacra. Tot i no ser gaire conegut, té moltíssima d’obra arreu de les esglésies de Mallorca, però també a Menorca, des d’on va rebre alguns encàrrecs importants després de la Guerra Civil. L’escultura mallorquina del segle XX està fortament influenciada per les tradicions heretades del barroc i Vadell seguia l’estilística de l’escola d’Adrià Ferràn i Vallés (1774-1842), que, durant la seva estada a Mallorca, va formar un seguit de deixebles que transmeteren els seus aprenentatges a uns altres seguidors. En aquest article estudiarem les obres que va realitzar Miquel Vadell per a Menorca després de la profanació de les esglésies que va tenir lloc durant la Segona Guerra Civil espanyola.