BİR RADYO ALICISININ SERENCMI - Caner Arabacı (Selçuk İletişim)
İletişim tarihi içinde radyo ve televizyonun yazılı bas'ndan sonra önemli bir yeri vardır. Türkiye'de ilk radyo yayınlarının yapıldığı yıllarda acaba Anadolu'nun takibi nasıl ve hangi seviyede olmuştur? Bu denemede, 1927 yılı itibariyle radyo yayınlarını takip etmek isteyen Konya Ticaret Odası'nın çalışmaları ortaya konulmaya çalışılmıştır. Konya'da bir radyo alıcısının satın alınması, kullanılması o yıllar için önemli bir problemdir. Ayrıca elektriğin, henüz yetersiz de olsa sadece aydınlatma amacıyla kullanıldığı da hatırda tutulmalıdır.