ЕКОЛОГІЗАЦІЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОЗДАТНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Сергій Пиртко; Інна Дейнега (Економіка та суспільство)
В статті розглянуто актуальність екологізації з точки зору забезпечення конкурентоздатності підприємств, сільськогосподарської галузі, територіальних громад та національної економіки в цілому. Визначено, що екологізація бізнесу є сучасним трендом, котрий пов’язаний із зростанням свідомості світового співтовариства щодо відповідального використання природних ресурсів; стосується усіх сфер діяльності суспільства та на рівні економічних процесів впливає на формування цінності товару, підвищення сили бренду та конкурентоздатність різнорівневих економічних об’єктів. Встановлено, що однією із актуальних екологічних проблем сільського господарства України є виведення частини земель із сільськогосподарського обороту. Запропоновано та обґрунтовано доцільність застосування альтернативного заходу для використання земель сільськогосподарського призначення не придатних для вирощування сільськогосподарських культур.