TARİHÎ BİR PERSPEKTİF İÇİNDE MODERN TÜRK EDEBİYATINDA VATAN VE BAYRAK SEVGİSİNE ÖRNEK BİRKAÇ GÜZEL ŞİİR - Halim Serarslan (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Türk ruhunda ve edebiyatında öteden beri mevcut olan vatan ve bayrak sevgisi, modern Türk edebiyatının en önemli temalarındandır. Bu yazıda; tarihî bir perspektif içinde, Türk şiirinin meşhur bazı şairlerinin şiirlerinden hareketle vatan ve bayrak sevgisi, çok bilinen birkaç şiir vasıtasıyla, dikkatlere sunulmaya çalışılacaktır.