Удосконалення проектних баз для розробки колекцій сучасних головних уборів - О. Vasilyeva; M. Kolesnichenko; I. Vasileva (теорія та практика дизайну)
У статті розглянуто вимоги до дизайн-проектування головних уборів з метою удосконалення їх форми та конструктивно-технологічних рішень. Розглянуто номенклатуру показників якості та представлено результати експертної оцінки у відповідності з антропометричними дослідженнями типів форм голів людини. Визначено типи об’ємно-просторових форм опорної поверхні голови та запропоновано шляхи поліпшення якості виробів.