До питання застосування методу дискретних вихорів для визначення аеродинамічних характеристик повітряних суден - І. Б. Ковтонюк; Є. В. Колесник (Системи озброєння і військова техніка)
Проведено огляд робіт щодо використання методу дискретних вихорів для дослідження аеродинамічних характеристик повітряних суден. Показано актуальність і можливості методу дискретних вихорів при багатоваріантній, багатопараметричній проробці аеродинамічного компонування повітряних суден. Розглянуто напрямки досліджень в рамках методу дискретних вихорів. Встановлено потребу у визначенні аеродинамічних характеристик повітряних суден з дефектами та пошкодженнями несучих поверхонь, включаючи бойові.