Mile Magdić i Narodne novine 1899–1918. Prinos bibliografiji o plemićkim gradovima i kaštelima Like, Vinodola, Podvelebitskog primorja i Korduna - Krešimir Regan (Studia Lexicographica)
U radu smo se osvrnuli na 41 prilog povjesničara Mile Magdića (1847–1931) o plemićkim gradovima i kaštelima Like, Vinodola, Podvelebitskog primorja i Korduna objavljen u Narodnim novinama. Odabrali smo šest priloga o plemićkim gradovima (utvrdama) Vitunju, Mrsinju, Belaju, Prozoru i Počitelju te ih usporedili s njihovim današnjim planovima izrađenima suvremenim metodama. Budući da su se na šest analiziranih utvrda Magdićevi sažeti opisi pokazali preciznima, možemo pretpostaviti kako je Magdić u opisivanju preostalih utvrda bio jednako uspješan. Samim time možemo zaključiti da su njegovi prilozi iz Narodnih novina prvorazredan izvor za istraživanje ove vrijedne hrvatske povijesne i kulturne baštine.