Michał Stachura, Wrogowie porządku publicznego. Studium agresji językowej w Kodeksie Teodozjusza, Nowelach Postteodozjańskich i Konstytucjach Sirmondiańskich, 2010 - Paweł Filipczak (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Michał Stachura, Wrogowie porządku publicznego. Studium agresji językowej w Kodeksie Teodozjusza, Nowelach Postteodozjańskich i Konstytucjach Sirmondiańskich, Towarzystwo Wydawnicze „Historia Iagellonica", Kraków 2010, ss. 262.