معرفی، نقد، و بررسی مقدمه‌ای بر فلسفة اسلامی معاصر - سیما سادات نوربخش (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
تاریخ فلسفة اسلامی معاصر وضعیتی متفاوت با پیشینه خود دارد. تأثر آن از دیگر حوزه‌های معرفتی به‌ویژه فلسفة غرب و نیز مواجهه با مسائل کلامی جدید موجب شده است تا بخش‌های متفاوت و ادوار گوناگون این قسمت از تاریخ فلسفة اسلامی به‌گونه‌ای متمایز از دیگر اجزای خود از عهد فارابی تا کنون باشد. محمد فنایی اشکوری در کتاب مقدمه‌ای بر فلسفة اسلامی معاصر کوشیده است تا این ره‌یافت را درقالب روایتی تاریخی بررسی و تفسیر کند. تلاش برای تبیین مسائل و نیز شیوة رویکردهای فکری متفکران مسلمان در حوزه و دانشگاه اصلی‌ترین انگیزۀ تألیف این کتاب بوده است. این‌که هریک از این متفکران به ‌قدر سهم فکری خود در استخراج مسائل فلسفة اسلامی و تطبیق آن بر وضعیت کنونی تفکر در ایران چه نقش ویژه‌ای داشته‌اند نشان می‌دهد که مؤلف کتاب به‌دنبال ضرورت‌های تاریخ معاصر فلسفة اسلامی بوده است. مبنای نظر به تاریخ در مقدمه‌ای بر فلسفة اسلامی معاصر مغفولٌ‌عنه مانده است و معلوم نیست فلسفة اسلامی معاصر از کدام مبنای نظر به تاریخ بررسی شده است.