Veri Madenciliği ile Üniversite Bilişim Teknik Servis Hizmetleri Analizi - Abdurrahman Yakupoğlu; Serdar Kırışoğlu (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Bu çalışmada Düzce ÜniversitesiTeknik Servis Otomasyonu verileri üzerinde, birim personelinin performansınıdeğerlendirmek ve yöneticiye karar destek sürecinde yardımcı olması için VeriMadenciliği (VM) bilimi kullanılmıştır. VM büyük ölçekli verilerden, anlamlıbilgi çıkarma veya geleceğe yönelik tahminlerde bulunma işi olarakadlandırılabilir. Sınıflandırma ise mevcut veriden geleceğe yönelik tahminlerdebulunma tekniğidir. Kurumsalişletmelerde ve kamu kurumlarında personel performans analizi yapabilmek veileriye yönelik karar destek süreçlerinde kullanmak için çok sayıda veribulunmaktadır. Ancak yöneticilerin bu verileri ham hali ile, performanssüreçlerinde kullanmaları çok zordur. Bu çalışmada birim yöneticilerine, VM’ninsınıflandırma tekniği ile personelin performans değerlendirmesi ve karar desteksürecinde yardımcı olunması hedeflenmiştir. VM’nin sınıflandırma yöntemleri buveriler üzerinde uygulanmış ve Derin Öğrenme yönteminin başarısı ortayakonulmuştur.