معرفی رنگدانه‌ها و عوامل رنگزا در محصولات آرایشی زینتی رنگی - سمیرا اوسطی; آزاده پیری‌صدیق; لاله عدل‌نسب (مطالعات در دنیای رنگ)
عوامل رنگ‌دهنده به رنگدانه‌ها و رنگزاها تقسیم می‌شوند که می‌توانند منشأ طبیعی یا سنتزی داشته باشند. یکی از کاربردهای مهم این ترکیبات ایجاد رنگ در فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی است. محصولات آرایشی به دلیل ویژگی‌های سلامتی و زینتی از هزاران سال پیش نقش مهمی را در زندگی انسان بازی کرده‌اند. دسته مهمی از این مواد، محصولات آرایشی زینتی هستند که برای رنگ‌دادن و شاداب‌کردن چهره استفاده می‌شوند. انتخاب عوامل رنگ‌دهنده در اغلب این محصولات بر اساس ویژگی‌های شیمیایی و فیزیکی، پایداری و کاربرد نهایی می‌باشد. هدف از ارائه این مقاله معرفی محصولات آرایشی زینتی و بررسی انواع مواد رنگی به‌کار رفته در آنها در شکل‌های مختلف می‌باشد. سپس برخی از رنگ‌های غیرمجاز و مشکلات ناشی از مصرف آنها بیان شده و منابع جدید و ایمن برای تولید رنگدانه‌ها معرفی شده است. در پایان روش‌های شناسایی شیمیایی و جداسازی عوامل رنگ‌دهنده در محصولات آرایشی ارائه شده است.