50 Години од излегувањето на првиот број на MJCCE - Зоран Здравковски (Macedonian Journal of Chemistry and Chemical Engineering)
На 5 јуни 2024 г. во Македонската академија на науките и уметностите беше одбележен јубилејот 50 години од излегувањето на првиот број на Гласникот на хемичарите и технолозите на Македонија. Во присуство на претходни главни и одговорни уредници, секциски уредници, рецензенти, автори, колеги од Институтот за хемија, Технолошко металуршкиот факултет и поддржувачи и гости, кусо обраќање со преглед на историјата и еволуцијата имаше проф. Зоран Здравковски, сегашниот главен и одговорен уредник на списанието.