Роль вітаміну D в генезі звичних репродуктивних втрат - I.V. Poladich; O.Yu. Kostenko (Український журнал Здоров'я жінки)
На сьогодні у світі активно обговорюється питання впливу дефіциту вітаміну D та проявів його імуносупресивних властивостей на розвиток звичного невиношування вагітності. Дефіцит та недостатність вітаміну D зустрічаються досить часто - з поширеністю від 35% до 80%. Незважаючи на сучасні молекулярно-генетичні технології, питання поліморфізмів генів рецептора вітаміну D (VDR) не втрачає актуальності.