Sopomenke 2.0 in Kolokacije 2.0 - Polona Gantar; Špela Arhar Holdt; Iztok Kosem; Simon Krek (Jezik in Slovstvo)
V prispevku opišemo nadgradnjo dveh slovarjev, Slovarja sopomenk sodobne slovenščine in Kolokacijskega slovarja sodobne slovenščine, ki sta s svojo prvo izdajo v leksikografski prostor vnesla koncept odzivnega slovarja. Za oba slovarja velja, da sta digitalno zasnovana, v izhodišču strojno pripravljena in postopno izboljšana z uvajanjem novih metodoloških postopkov. Ključna lastnost obeh slovarjev je vključevanje uporabnikov v leksikografski proces z možnostjo dodajanja lastnih predlogov in vrednotenja slovarskih podatkov.