Приватні військові компанії як асиметричний потенціал стримування противника - В.В. Калетнік; І.А. Костюк; О.О. Возний (Системи озброєння і військова техніка)
У статті на основі аналізу міжнародного досвіду розглядаються проблеми залучення приватних військових компаній до участі у військових діях в сучасних умовах. Досліджуються питання зміни ставлення до недержавних збройних формувань, оцінки проявів найманства з боку окремих держав і міжнародних організацій та можливості використання Україною приватних військових компаній як асиметричного інструменту протидії військовій агресії Росії. Зазначено необхідність подальшого пошуку механізмів вирішення неоднозначності у частині створення і застосування приватних військових компаній в Україні.