BAĞNAZLIĞI ANLAMAYA DOĞRU - Ahmet İnam (Felsefe Dünyası)
Bu çalışma çağdaş yaşamda bağnazlığın rol ve yerini felsefi açıdan anlamayısağlayacak kavramsal bir model inşa etmeyi hedefler. Bu kavramsal modelioluşturmak için elbette bağnazlığı oluşturan şartları araştırmak gerekir. Bu çerçevedemodel, her biri varsayılan inancın bağnazca olup-olmadığını anlayacak oniki unsurdan oluşmaktadır. Bu meseledeki en önemli sorun ise, bağnazlık kavramınabağnazca bakıp-bakmadığımızdır.