Рекомендації з прикриття міжпозиційного простору із урахуванням заходів завчасної підготовки території до оборони - Ю.О. Фтемов (Системи озброєння і військова техніка)
У статті проведено аналіз сучасного характеру і спрямованості оперативної та бойової підготовки противника, ймовірних способів ведення наступальних бойових дій з подоланням інженерних загороджень, а також тенденції розвитку засобів інженерного озброєння з підтримання мобільності підрозділів, в умовах влаштування масових загороджень та здійснення руйнувань. Обґрунтовано і надано рекомендації щодо прикриття міжпозиційного простору з урахуванням заходів завчасної підготовки території до створення системи інженерних загороджень в ході оборонного бою (операції).