Virtuelle grenseutfordringer - Edda J. Arneberg; Kristinn Hegna (Norsk Sosiologisk Tidsskrift)
Artikkelen undersøker hvordan brukere av dataspillet The League of Legends beskriver og forholder seg til symbolske grenser og identitetskonstruksjoner. Artikkelens analytiske og teoretiske rammeverk er inspirert av teorier om symbolske grenser. Analysen er sentrert rundt kulturelle distinksjoner, stereotyper og grensevoktende mekanismer og baserer seg på semi-strukturerte intervjuer med fem unge voksne spillere av begge kjønn, samt observasjoner av gruppen i spillsituasjoner og studier av spillet. Den viser hvordan hierarkier av spilltyper, spillestiler og ferdigheter definerer hva som regnes som en ekte gamer. Sammen med språkbruken i spillet bidrar disse distinksjonene til å utdefinere det feminine, mens maskuline roller tillates en større bredde. De virtuelle symbolske grensene i spillet utgjør dermed i praksis sosiale grenser for spillerne.