Azotla Gübrelemenin Kırmızı Biber Bitkisinin Tepe ve Kök Gelişimi İle Bazı Bitki Besin Maddesi İçerikleri Üzerine Etkisi - Yaşar Kasap; Bülent Topcuoğlu; S. Rıfat Yalçın (Journal of Agricultural Sciences)
Kı rm ı z ı toz biberi üretiminde kullan ı lan Kahramanmaraş kı rm ı z ı biber çeşidi serada azotlu gübreleme ile denemeye al ı nm ışt ı r. Toprağa artan miktarlarda uygulanan azotlu gübre 25 ve 50 ppm N düzeylerinde bitkinin tepe ve kök ürün miktar ı n ı ve P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn ve Mn içeriklerini artt ı rı rken 100 ve 150 ppm N düzeylerinde an ı lan bu parametreler azalma e ğilimi göstermiştir. Azot içeri ği azotlu gübrenin artan miktarlardaki uygulamalar ı ile ilgili olarak sürekli artm ışt ı r.