Ontoloogilise diferentsi kogemine negatiivsusena. Fenomenoloogilise analüüsi katse / Experiencing Ontological Difference as Negativity: An Attempt at a Phenomenological Analysis - Leo Luks (Methis: Studia Humaniora Estonica)
Teesid: Artiklis kirjeldatakse, kuidas on võimalik kogeda ontoloogilist diferentsi – oleva suhtes täiesti teist. Säärane ontoloogiline kogemus leiab siinse arutluse kohaselt aset negatiivsuse, ei(miski) kogemises, mis omakorda seisneb tähendusloome luhtumises olulisimate üldisemate probleemide puhul ning sellega kaasnevas negatiivses häälestuses. Ontoloogilise diferentsi kogemine leiab aset afektiivsel väljal, häälestustes, mis toimivad üldjuhul intentsionaalsete aktide taustal horisondina, kuid muutuvad erilistel puhkudel keskseks, halvates sujuva kogemuse, muutes tähenduslikkuse tõrke sedavõrd intensiivseks, et negatiivne häälestus haarab kogeja läbinisti enda võimusesse.