MANTIK TARİHİNDE RÂZİ - İbrahim Çapak (Felsefe Dünyası)
Râzi, İslam dünyasının yetiştirdiği en öneli âlimlerden biridir. Kelam, fıkıhtefsir, mantık, felsefe ve tıp gibi birçok ilimle ilgilenmiştir. Râzi’nin mantıklailgili birçok eseri bulunmaktadır. O, mantığın bütün konularını ayrıntılı bir şekildeele almaktadır. Biz bu çalışmada Râzi’nin mantık tarihine değindikten sonra,onun ana hatlarıyla mantık anlayışı özellikle de tasavvur, tasdik, kavram, kavramındelaleti, beş tümel, kategoriler tanım ve akıl yürütme üzerinde duracağız.