Конкретно-наукова методологія проблеми формування етнокультурної компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва - Larysa Solyar (Педагогічний дискурс)
У статті розглянуто проблему формування етнокультурної компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва з позиції конкретно-наукової методології на основі аналізу робіт вітчизняних і зарубіжних вчених. Відповідно визначеній меті, розкрито теоретичні положення конкретно-наукової методології дослідження проблеми формування етнокультурної компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва на засадах акмеологічного, професіографічного, етнокультурного і компетентнісного підходів. Щодо окреслених завдань, досліджено конкретно-наукову методологію формування етнокультурної компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва, яка передбачає проведення теоретичного аналізу педагогічного зарубіжного та вітчизняного досвіду; здійснено сутнісну характеристику базових понять у контексті досліджуваної проблеми. Визначено методи дослідження – аналіз, синтез, порівняння, узагальнення. Висвітлено зміст кожного із представлених підходів та їх реалізацію у дослідженні проблеми формування етнокультурної компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва.