Досвід застосування засобу «Біоплазмікс спрей для горла» в комплексному лікуванні гострих вірусних фарингітів у дітей з атопічним фоном - Yu.V. Marushko; S.I. Yesipova; O.А. Bovkun (Сучасна педіатрія: Україна)
Проблема терапії гострих респіраторних захворювань у дітей на сьогодні є актуальною. Найчастішою інфекційною патологією верхніх дихальних шляхів як у дітей, так і в дорослих є гострий вірусний фарингіт. Нераціональне призначення антибіотиків призводить до медикаментозно-індукованих побічних ефектів та поширення резистентності мікроорганізмів до антибіотиків у суспільстві. Місцеве застосування респіраторних пробіотиків може бути важливим компонентом для підтримувального лікування гострих респіраторних захворювань та зменшення залежності від антибіотиків. Особливе значення має застосування пробіотиків у дітей з атопічним фоном у зв’язку з можливими побічними реакціями.