Henri Bergson - Georg Simmel (Digithum)
Henri Bergson fou escrit entre els mesos de juny i agost de 1914, quan Georg Simmel ja s’havia establert a Estrasburg. En aquest text Simmel se centra en la figura del filòsof francès i en remarca la importància per a la tradició filosòfica mitjançant la consideració de la seva filosofia de la vida com l’element principal per a una concepció moderna del món a principis del segle xx. Igualment s’evidencia l’empremta relacional en la lectura que Simmel fa de Bergson en les seves afirmacions sobre el suposat sentit absolut del temps i sobre la possibilitat d’un concepte de vida que superi parelles i contradiccions.