KAVRAMSAL BİLEŞENLERİ AÇISINDAN ENTELEKTÜEL SERMAYE KAVRAMI - Yunus Emre Öztürk (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Küreselleşmenin ortaya çıkardığı inanılmaz fırsat ve riskler sonuçta daha önceden bilinen, fakat yeterince önemsenmeyen ya da fark edilmeyen bazı değerlerin etkinleştirilmesini sağlamıştır. Dolayısıyla; bilginin, üretimde ve katma değer yaratma konusunda her geçen gün artan öneminin organizasyonlarca ve yöneticilerce anlaşılması, entelektüel sermaye ve unsurlarının irdelenmesini ve hayata geçirilmesini beraberinde getirmektedir.Bu nedenle bu çalışmada, entelektüel sermaye ve kavramsal bileşenlerinin teorik çerçevede irdelenerek aktarılmasını amaç edindik.