Akut Tonsillit ve Peritonsiller Apseli Hastalarda Yeni Bir Prognostik Faktör; C-Reaktif Protein / Albumin Oranı - Fatih Yüksel; Ekrem Özsöz; İsa Aydın; Mehmet Erkan Kahraman (Genel Tıp Dergisi)
Amaç: Peritonsiller apse, tonsil dokusunun ciddi bir enfeksiyon hastalığıdır. Tedavisinde genellikle semptomları hafifletmek için hem tıbbi hem de cerrahi yaklaşımlar gerekir. Son zamanlarda, klinik takibe ek olarak C-reaktif protein (CRP) ve albumin gibi bazı parametrelerin, ek enflamatuar izleme belirteçleri olduğu düşünülmektedir. Bu çalışmanın amacı akut tonsillitli hastaların peritonsiller apseye dönüşümünü tahmin etmek için CRP / albumin oranının kullanılıp kullanılamayacağını araştırmaktır.