Bir Erasmus Personel Hareketliliği Programı Deneyimi: Georg-August Universitat Goettingen Bibliothek (Georg-August Goettingen Üniversitesi Merkez Kütüphanesi) - Ata Türkfidanı (Türk Kütüphaneciliği)
Erasmus Personel Hareketliliği Programı kütüphanecilik mesleği bazında; Avrupa Ülkeleri’ndeki kütüphaneleri tanıma, bu kütüphanelerdeki çalışmalar hakkında bilgi edinme ve buradaki meslektaşlarla birlikte gerçekleştirilen ya da gerçekleştirilebilecek ortak projeler hakkındaki gelişmeleri takip edebilmeyi sağlayacak önemli faaliyetlerdendir. Bu yazıda, meslektaşlar ile 7-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında ana program başlığı “OpenAIREplus Projesi” olmak üzere Almanya’nın Goettingen şehrinde yer alan Georg-August Goettingen Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ne gerçekleştirilen bir haftalık ziyaret süresince yapılan görüşmeler ve edinilen izlenimler hakkında bilgiler paylaşılmıştır.