E-TİCARET SEKTÖRÜNDE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE SADAKATİ ARASINDAKİ İLİŞKİ: BİR YAPISAL EŞİTLİK MODELİ UYGULAMASI - Muhammed Raşid Şimşek; Adem Babacan (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Bu çalışmanın amacı e-ticaret sektöründe müşterimemnuniyet ve sadakati arasındaki ilişkiyi Yapısal Eşitlik Modeli (YEM) ileincelemektir. Çalışmada müşteri memnuniyeti ve sadakatinin faktörleribelirlenecek, bu faktörler ile müşteri memnuniyeti ve sadakati arasındakiilişkiler model yardımıyla tanımlandı. Araştırmada Türkiye’de internettenonline satış faaliyeti gösteren şirketlerden alışveriş yapan müşterilerarasında basit rassal örnekleme yöntemiyle 410 internet kullanıcısıseçilmiştir. Bu müşterilere müşteri memnuniyeti ile ilgili ve sadakati ileilgili sorulardan oluşan beşli likert tipi ölçek ile anket uygulanmıştır.Anketten çıkan sonuçlar yorumlanarak müşteri memnuniyeti ve sadakati arasındailişki belirlenmiştir.