«КВІТКОВІ» НАРИСИ УЛЯНИ КРАВЧЕНКО - Тетяна Іванівна Ткаченко (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
У статті досліджується флористична символіка малої прози Уляни Кравченко. Зокрема, аналізується семантика квітів у художній рецепції та інтерпретації письменниці. Розкрито особливості авторської візії образів-символів та ідіостилю, а саме: синтез традиції та новаторства, зіставлення людських емоцій, абстрактних понять і філософських категорій зі світом флори, апеляція до читача-співавтора, використання кольорів та звуків як складників літературного тексту.