Diversity of bees (Hymenoptera, Apiformes) in extensive orchards in the highlands of Jordan - A. Al-Ghzawi; S. Zaitoun; S. Mazary; M. Schindler; D. Wittmann (Arxius de Miscel-lània Zoològica)
Diversitat d’abelles (Hymenoptera, Apiformes) en hortes extensives de les zones muntanyoses de Jordània Per primera vegada s’ha fet un inventari de les abelles que visiten els arbres en flor de Jordània. Es va determinar un transsecte al poble d’Ebbin, Ajlun (32° 22″ N, 35° 49″ E) on es van recol·lectar les abelles que van visitar les flors d’arbres fruiters de pinyol. La major part dels espècimens es van identificar fins al nivell d’espècie i alguns només fins al de gènere. Durant el període de l’estudi es van recol·lectar un total de 1.461 espècimens. Ha estat la primera vegada que s’han identificat i registrat 53 espècies d’abelles a Jordània. Les espècies recol·lectades representen cinc famílies: Apidae, Megachilidae, Halictidae, Andrenidae i Colletidae. Els resultats han revelat que les famílies Apidae i Megachilidae són les més extenses en termes de diversitat, mentre que Halictidae és la més reduïda en termes d’abundància.