Розвиток системи клубної освіти в Україні в кінці ХХ – на початку ХХІ ст. - Dmytro Ovsiyenko (Педагогічний дискурс)
У статті проаналізовано сучасні проблеми системи клубної освіти у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації. Звернена увага на першочергові завдання, які стоять перед клубними закладами для підвищення престижу клубної роботи. Вказано на негативні тенденції в роботі закладів культури клубного типу, зокрема на різке скорочення їх мережі за останні десятиліття. Досліджена діяльність закладів культури нового типу, які зʼявилися після здобуття Україною незалежності. Розглянуті основні вимоги до осіб, які працюють у сфері культури. Здійснено порівняння особливостей діяльності закладів культури радянського і пострадянського періодів. Доведена важливість процесів, що сприяють відродженню українських традицій, звичаїв для роботи майбутніх працівників закладів культури клубного типу.