Методичний підхід до кількісного оцінювання достатності спроможностей організаційної одиниці (сукупності сил і засобів) складу військ (сил) - Дідіченко В.П. (Системи озброєння і військова техніка)
У статті розглянуті основні теоретичні положення щодо можливості застосування принципів теорії кваліметрії для кількісного оцінювання достатності спроможностей організаційної одиниці (елемента) або сукупності сил і засобів складу військ (сил). Проведений аналіз існуючих підходів до оцінювання спро- можностей засвідчив, що в них не розглядається можливість оцінювання конкретних чисельних значень показників спроможностей, у тому числі – їх достатності. Це зумовлює необхідність розроблення відпові- дного методичного апарату кількісного оцінювання показника достатності спроможностей організаційної одиниці (елемента) або сукупності сил і засобів складу військ (сил). Сутність запропонованого методично- го підходу, що використовує принципи теорії кваліметрії, полягає у кількісному оцінюванні різнорідних вла- стивостей складових спроможності на основі інтегрального показника їх оцінки. Застосування основних принципів кваліметрії дозволяє надати комплексну оцінку спроможностей організаційної одиниці (сукупно- сті сил і засобів) складу військ (сил) та кількісно визначити рівень достатності наявних спроможностей для виконання визначених завдань. Результати досліджень можуть бути використані під час обґрунтуван- ня необхідного складу військ (сил) для виконання визначених завдань.