Å være mann på legekontoret – transmaskuline personers forhandlinger om kjønn og reproduksjon i behandling for kjønnsinkongruens - Isak Løberg Jacobsen (Tidsskrift for Kjønnsforskning)
I denne artikkelen blir det utforsket hvilke erfaringer seks transmaskuline informanter har med å diskutere reproduktive behov og ønsker under behandling for kjønnsinkongruens. Intervjuene med informantene viser at transmaskuline opplever at det eksisterer visse forventninger om hvilke ønsker en transmaskulin person skal ha om egen reproduksjon, noe som påvirker deres opplevelse av å bli forstått som legitime transpersoner under behandling for kjønnsinkongruens. Forventningene som blir beskrevet av informantene, bygger på en binær kjønnsforståelse, hvor graviditet fremstilles som uforenelig med en maskulin (trans)kjønnet identitet. Artikkelen viser at det oppleves å fortsatt eksistere en forventning om ønske om sterilisering i behandlingssituasjonen, til tross for at sterilisering som krav ved endring av juridisk kjønn er fjernet.