دیدگاه انتقادی نویسندگان ایرانی و بین المللی در مقالات چاپ شده در حوزه زبانشناسی کاربردی - نجمه کمش; غلامرضا زارعیان; سعید غنی آبادی; سید محمدرضا عادل (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
با توجه به تأثیر مستقیم تفکر انتقادی در فرایند تصمیم‌گیری و نظر به اینکه در فرایند تالیف، نویسنده بیش از هر مقولة دیگری با مقولة انتخاب سروکار دارد، در این مقاله به بررسـی دیدگاه انتقادی نویسندگان ایرانی و بین‌المللی در مقالات چاپ‌شده در حوزه زبان‌شناسی کاربردی پرداخته می‌شود. محققان بسیار زیادی در حوزه زبان‌شناسی کاربردی، راجع به مفهوم دیدگاه نقادانه نویسنده بحث کرده‌اند. این پژوهش تلاشی است برای بررسی مفهوم دیدگاه انتقادی از دیدگاه تئوری ارزشیابی. در این تحقیق، تحلیل موضوعی دیدگاه نقادانه نویسنده با استفاده از تحلیل ساختاری حرکتی سویلز1990) ) به همراه مدل ارزشیابی مارتین و وایت (2005) بررسی شده است. مجموعه‌ای متشکل از 30 مقاله پژوهشی (15 مقاله ایرانی و 15 مقاله پژوهشی بین‌المللی) که به زبان انگلیسی در زمینه زبان‌شناسی کاربردی نوشته شده‌اند، بررسی و تحلیل شده‌اند. برای این منظور، بخش‌هایی از متن مقالات برای بخش کیفی تحلیل داده‌ها انتخاب شده تا الگوی معنی‌داری پیدا کنیم. یافته‌ها نشان دادند که تمایل نویسنده‌های ایرانی و بین‌المللی برای استفاده از برخی منابع زبان‌شناسی تاحدودی یکسان است به این معنی که آنها از الگوی یکسان دیدگاه انتقادی پیروی کرده‌اند. این مقاله به شکل منحصربه‌فردی یک فرمی از تحقیق در مورد دیدگاه نقادانه نویسنده در بخش‌های مختلف مقاله‌ها بر اساس تحلیل ساختاری حرکتی سویلز و مدل ارزشیابی مارتین و وایت معرفی می‌کند.