Комп’ютерно-інтегрована технологія контролю експериментальних вимірювань з невідомими статистичними закономірностями - Владислав Левченко; Наталія Лисенко (Challenges and Issues of Modern Science)
Сучасне виробництво неможливе без виконання розрахунків при проектуванні і перевірці якості готових деталей і їх частин у відповідності до технічних вимог. Всі вихідні для розрахунків числа, за рідкісними виключеннями, є продуктами вимірювань. У властивостях експериментальних вибірок міститься інформація не лише про об’єкт, а також і про вимірювальні процедури. В процесі контролю якості продукції ключову роль відіграє коректна та адаптивна технологія обробки вимірювань.