СТРУКТУРА ТА СКЛАДОВІ МЕХАНІЗМУ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - Назар Бурбан (Економіка та суспільство)
У статті досліджено структуру механізму інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості. Визначено, що інноваційна діяльність включає проєктні, операційні та стратегічні дії, спрямовані на створення або вдосконалення продуктів, послуг і процесів. Проаналізовано міжнародний досвід і наукові підходи до трактування інновацій. Запропоновано авторське визначення механізму інноваційної діяльності та представлено його структурну модель, що охоплює етапи ініціації, планування, виконання, моніторингу й оцінки. Зазначено, що інновації мають розглядатися як безперервний процес на всіх рівнях управління підприємством. Результати дослідження мають практичну цінність для підприємств та органів державної політики, оскільки можуть бути використані для підвищення ефективності реалізації інноваційних ініціатив у харчовій промисловості.