LIETUVOS KREDITO UNIJŲ REFORMA 2018 METAIS - Edita Jurkonytė (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose)
Kredito unijų sektorius Lietuvoje funkcionuoja jau daugiau nei dvidešimt metų, tačiau nepakankamas finansinis stabilumas ir patikimumas lemia poreikį ieškoti sektoriaus pertvarkos galimybių, galinčių užtikrinti ilgalaikį šio sektoriaus vystymąsi. Lietuvos kredito unijų įstatymo pakeitimai, kaip esminis kredito unijų sektoriaus pertvarko elementas, įsigaliojo nuo 2018 m., todėl tampa aktualu įvertinti, kokį poveikį šie pakeitimai turės visam sektoriui, žvelgiant iš kredito unijų ekspertų perspektyvos. Atliktas ekspertų nuomonės tyrimas leidžia įvertinti teigiamus ir neigiamus pertvarkos elementus bei numanomą poveikį tolesnei kredito unijų sektoriaus raidai. Tyrimo rezultatai patvirtina prielaidą, kad sėkmingas kredito unijų sektoriaus pertvarkos įgyvendinimas gali turėti reikšmingą teigiamą poveikį Lietuvos bankinio sektoriaus plėtrai, didinant finansinių paslaugų apimtis ir plečiant jų spektrą.