Біомеханічно обґрунтоване хірургічне лікування поранених з вогнепальними переломами довгих кісток - О. А. Buryanov; А. А. Laksha; N. О. Borzykh; М. S. Shydlovskyi (Клінічна хірургія)
Вступ. Лікування постраждалих з  вогнепальними пораненнями кінцівок супроводжується незадовільними результатами, остеомієліт, утворення хибних суглобів, контрактуру, невропатію, вкорочення кінцівок відзначають у 8 - 19,6% хворих, ампутацію кінцівки виконують в 11,8%.