شبیه سازی عددی اثرات سرعت و هندسه ورودی بر هیدرودینامیک جریان آشفته گاز-جامد در یک رآکتور بستر سیالی - مرتضی رحمانپور; سینا شناور; امیر سرورالدین آبادی (نشریه علوم کاربردی و محاسباتی در مکانیک)
در این مقاله جریان دوفازی آشفته جامد-گاز در یک بستر سیالی بررسی و حل عددی شده است. به‌منظور مطالعه اثر فوق یک رآکتور با شکل و هندسه‌های مختلف در نظر گرفته شده و اثر پارامترهای شکل رآکتور بر میزان انبساط حجمی بستر جامد بررسی شده است. راکتور بستر سیال یکی از انواع راکتور است کـه مـی‌توانـد برای انجام واکنش‌های شیمیایی چند فازی همچنین در زمینه تولید بنزین و دیگر سـوخت‌هـا، بسـیاری از پلیمرهـا مانند لاستیک، کلرید وینیل، پلی‌اتیلن و استایرن، واحدهای انرژی هسته‌ای، سوزاندن زغـال سـنگ، واحـد تصـفیه آب، فرآیند کراکینگ کاتالیستی و همچنین بعنوان خشک کن به کار ‌رود. در بستر سیال شیب‌دار، سرعت سیال افزایش می‌یابد که باعث افزایش بازیابی محصول و حذف محصول خشک شده از بستر می‌شود. سرعت فازها و ذرات درون بستر نیز افزایش می‌یابد و تغییرات در پروفیل سرعت جامد را نشان می‌دهد. افزایش قطر ستون، سرعت جامد محوری را کاهش می‌دهد و اندازه ذرات کوچکتر دارای تخلیه بیشتری است. افزایش ارتفاع بستر، فشار استاتیک را کاهش، فشار اصطکاکی را افزایش می‌دهد. برای این منظور دینامیک سیالات محاسباتی به‌عنوان ابزاری مفید و محتمل ترین روش برای پیش‌بینی صحیح و بهینه‌سازی قرار می‌گیرد. در تحقیق حاضر نیز بـه دلیـل هزینه‌بر بودن روش تجربی و کمبود تجهیزات به حل عددی اکتفا شده است.