ІНТЕГРАЦІЯ ПРИНЦИПІВ ЦИРКУЛЯРНОЇ ЕКОНОМІКИ В СТРАТЕГІЇ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ - Ольга Сич (Економіка та суспільство)
У статті досліджено потенціал циркулярної економіки як складової стратегій корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) для створення соціальної цінності в умовах післявоєнного відновлення України. Проаналізовано основні принципи та моделі циркулярної економіки та їх зв'язок з КСВ. На основі кейс-методу представлено успішні практики впровадження циркулярних моделей підприємствами України та Польщі. Виявлено спільні риси та відмінності у підходах обох країн до інтеграції циркулярної економіки в бізнес-процеси. Обґрунтовано важливість державної підтримки, інвестицій у технології та підвищення обізнаності споживачів для успішного впровадження циркулярних практик в Україні. Зроблено висновки щодо перспектив формування КСВ-стратегій на основі циркулярної економіки для сталого розвитку та створення нових економічних можливостей.