KAMU-ÖZEL ORTAKLIKLARININ BİR YÖNETİŞİM BİÇİMİ OLARAK YAYGINLAŞMASI: KURUMSALCI BİR YAKLAŞIM - Hüseyin Özgür; Muhittin Acar (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bu makale, kamu-özel ortaklıklarını (KÖO) bir yönetsel/yapısal yenilik olarak nitelemekte ve bu yeniliğin ABD'de kentsel ve bölgesel gelişme alanındaki yayılıp-yaygınlaşmasını incelemektedir. Çalışmada ilk olarak, KÖO'nın yaygın kullanımı hususunda özet bazı bilgiler verilmektedir. Ardından, kurumsalcı yaklaşımlara dair literatür gözden geçirilmekte ve kurumsalcı kuramlardan türetilen bir çerçevenin KÖO'nın Amerikan şehirlerinde yayılıp-yaygınlaşmasının gerisindeki nedenleri yakalama hususunda nasıl uygun düştüğü ve işe yaradığı tartışılmaktadır. Yazı, kısa bir değerlendirme ile sona ermektedir.