Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Yurtta Kalan Kız ve Erkek Öğrencilerinin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Sıklığı Üzerinde Bir Araştırma - Seniha Hasipek; Nimet Kaleli Sevenay (Journal of Agricultural Sciences)
Bu araştı rma Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinin yurtta kalan k ı z ve erkek öğ rencilerinin süt ve süt ürünleri tüketim s ı kl ığı n ı belirlemek amac ı yla toplam 200 öğ renci üzerinde yap ı lm ışt ı r. Araştı rma bulguları na göre; öğ rencilerin % 50.00'si k ı z, % 50.00'si erkektir. Ö ğ rencilerin % 97.50 gibi büyük bir ço ğ unluğ u süt tüketmektedir ve % 36.51'i sütü soğ uk ve şekersiz olarak tükettiklerini belirtmi şlerdir. Öğ rencilerin en çok tercih ettikleri sütlü tatl ı lardan muhallebi 211 puan , yoğ urt çeş itlerinden tam yağ l ı yoğ urt 382 puan , peynir çeşitlerinden tam yağ l ı beyaz peynir 418 puan ilk s ı rada yer almaktad ı r. Okul döneminde ö ğ renciler en yüksek oranda hergün peynir % 50.00 , haftada 2-3 kez süt % 45.13 ve yo ğ urt % 48.50 tüketmekte olup peynir tüketimi ile cinsiyetler aras ı ndaki ilişki istatistiksel olarak önemlidir P