ارزیابی کیفیت و شایستگی‏های مورد انتظار در برنامه‌درسی دوره کارشناسی رشته زبان روسی از دیدگاه ذی‌نفعان - محسن حاجی تبار فیروزجایی; سیده ندا موسوی; معصومه معتمدنیا; میمنت عابدینی بلترک (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
هدف از این پژوهش، ارزیابی کیفیت و شایستگی‏های مورد انتظار در برنامهدرسی دوره کارشناسی رشته زبان روسی از دیدگاه ذینفعان می‏باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، شامل اعضای هیأت‏علمی، دانشجویان کارشناسی‏ و مدیران (فارغ التحصیلان) رشته زبان روسی میباشد که با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس 12 نفر از اعضای هیأت علمی، 11 نفر از مدیران و 106 نفر از دانشجویان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدهاند. برای جمعآوری اطلاعات، از سه پرسشنامه محقق‏ساخته استادان، دانشجویان و مدیران استفاده شد. برای سنجش روایی پرسشنامه از روایی محتوایی استفاد شد. و  با  استفاده از ضریب آلفای کرانباخ، پایایی پرسشنامه اساتید 76/0، دانشجویان 89/0 و مدیران 87/0 به دست آمده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و آماراستنباطی(آزمون تی تک نمونه، تی مستقل، تحلیل واریانس و آزمون فریدمن) استفاده شده است. نتایج نشان داد که از نظر دانشجویان به غیر از عناصر محتوا و فعالیت، سایر عناصر برنامه درسی نسبتاً مطلوب ارزیابی شدند و از نظر استادان، میزان مطلوبیت تمامی عناصربرنامه‌درسی در سطح متوسط می‌باشد؛ نتایج تی مستقل نشان داد تفاوتی بین دیدگاه استادان و دانشجویان وجود ندارد؛ میزان رضایت مدیران از مهارت و نگرش دانشجویان نسبتاً مطلوب و دانش مطلوب می‏باشد. نتایج تحلیل واریانس نشان داد که بین دیدگاه دانشجویان و اساتید تفاوت معنیداری وجود ندارد اما بین نظرات مدیران با دانشجویان و استادان  در مورد میزان ضرورت برخورداری فارغ التحصیلان از دانش و مهارت‌ها تفاوت معنیداری وجود دارد.  بنابراین به منظور برآورده شدن انتظارات همه ذینفعان، پیشنهاد می‏شود در هنگام طراحی برنامه درسی همکاری بیشتری بین ذی‏نفعان باشد.