YOKSULLUKLA MÜCADELE ARACI OLARAK SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARI - Yılmaz Daşlı (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
İnsanlık tarihi boyunca,bireylerin muhtaç durumda bulunmaları hep söz konusu olmuş ve olmaya da devametmektedir. Bu muhtaçlıklar, zaman ve mekana göre çeşitli şekillerdegiderilmeye çalışılmıştır. İnsanların kendi kendilerine yetemeyip başkalarınamuhtaç olma durumu, günümüz için de geçerliliğini korumuştur. Hal böyle oluncayoksullukla mücadele kaçınılmaz olmaktadır. Yoksullukla, teorikte birçok mücadeleyöntemi olmasına karşın hemen her ülkede mücadele yöntemi olarak sosyal yardımuygulamalarına ağırlık verilmektedir. Yoksullukla, sosyal yardım aracılığıylamücadele etmek bütün dünyada hakim anlayıştır. Zamanla, sosyal yardımlaryoksulluğu azaltma işlevinden uzaklaşmakta ve bir neden olarak ortayaçıkmaktadır. Bu çalışmanın amacını yoksullukla mücadelede bir araç olarakdüşünülen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yoksulluk ile mücadeledeetkinliğinin ortaya çıkarılması oluşturmaktadır.