МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ОЦІНКИ ВПЛИВУ СИСТЕМНИХ РИЗИКІВ НА БАНКІВСЬКИЙ СЕКТОР ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Л. В. Жердецька; А. А. Осика (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики)
У статті проаналізовано підходи до визначення системних ризиків. Відповідно до визначених підходів проаналізовано негативний вплив світової фінансової кризи на банківський сектор України як наслідок реалізації системних ризиків та з використанням кореляційного аналізу надано оцінку взаємозалежності найбільших банків України з точки зору можливості виникнення «ефекту доміно».