Sprawozdanie z IV Konferencji Naukowo-Artystycznej Doktorantów i Młodych Naukowców Oblicza gitary w badaniach naukowych, Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie, Częstochowa, 17 kwietnia 2024 - Miłosz MĄCZYŃSKI (Edukacja Muzyczna)
IV Konferencja Naukowo-Artystyczna Doktorantów i Młodych Naukowców Oblicza gitary w badaniach naukowych, zorganizowana przez Katedrę Muzyki Uniwersytetu Jana Długosza w Częstochowie, odbyła się 17 kwietnia 2024 roku. Wydarzenie objęło wykład inauguracyjny prof. dr. hab. Marka Nosala, trzy panele tematyczne oraz koncert finałowy. W konferencji wzięło udział dziesięciu prelegentów, którzy przedstawili różnorodne tematy dotyczące interpretacji muzyki gitarowej, transkrypcji repertuaru, edukacji muzycznej oraz inspiracji w literaturze gitarowej od baroku po współczesność.