Tehničko – tehnološke osnove strateškog planiranja šumskih puteva u Gornjem Polimlju - Goran D. Rajović (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
Jedan od prioriteta razvoja šumarstva u Gornjem Polimlju je izgradnja šumskih puteva. Osnova planiranja projekta se zasniva na analizi stanja i utvrđivanja problema šumske proizvodnje i značaja šumskih puteva. Na osnovu toga se planiraju strateške akcije sa ciljem povećanja obima proizvodnje drveta i drugih šumskih proizvoda.