استفاده از نانوذرات آهن صفر ظرفیتی جهت حذف مواد رنگزا - طاهره پورصابری; مصطفی حسنی سعدی (مطالعات در دنیای رنگ)
رشد روزافزون جمعیت کشورها و فعالیت‌های صنعتی از یک سو و رعایت نکردن الزامات زیست‌محیطی از سوی دیگر، سبب شده ‌است تا در چند دهه اخیر، مقادیر زیادی از آلاینده‌ها از جمله مواد رنگزا به ‌واسطه عواملی نظیر دفع نامناسب پساب‌ها و ضایعات مراکز صنعتی، استفاده‌ وسیع از مواد رنگزا و غیره به منابع آب وارد شوند که بسیاری از آنها سمی و غیرقابل تجزیه‌ زیستی هستند. فناوری استفاده از نانوذرات فلزی صفر ظرفیتی در احیای آلاینده‌ها، حرکت جدیدی است که نسبت به روش‌های قبلی اقتصادی‌تر و کارآمدتر است. هدف از این مقاله، بررسی کاربرد این نانوذرات در حذف مواد رنگزا از پساب‌ها می‌باشد.