Global Perspektifle Türkiye de Medikal Turizm Yönetimi-On Behalf Of Global Perspective, Medical Tourism Management In Turkey - Ali Can; Hakan Bayraktaroğlu; Hilmi Atalıç (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Dünya üzerinde bilgi, teknoloji ve sermayenin baş döndürücü bir hızla hareket ediyor olması, bu yeni döneme uyum sağlayabilen ekonomi ve toplumlar için önemli fırsatları da beraberinde getirdiğine şahit oluyoruz. Bu fırsatlardan bir tanesi de medikal turizm olgusudur. Özellikle bazı ülkelerde tedavi masraflarının yüksek olması ve bekleme zamanlarının uzunluğu insanları hem kaliteli hem tedavi alabilecekleri hem de turistik ziyarette bulunabilecekleri ülkeler araştırmaya yöneltmiştir. Bilimsel araştırmalar doğrultusunda, dünya genelinde medikal turizm pazarında önümüzdeki yıllarda % 25-35 oranında büyüme gerçekleşmesi beklenmektedir. Bununla birlikte, Türkiye sadece 1 milyon yabancı hastaya sağlık hizmeti sağlayarak, 23,3 milyon geleneksel turistten elde ettiği toplam geliri, sağlık turizminden elde etme şansını bulabilecektir. Bu sayede pek çok hasta tedavi, tatil ve ulaşım hizmetini bir arada bulabilecekleri sağlık paketlerini tercih edebilmektedir.