Значення творчості театру народного танцю «Заповіт» ХДАК для української національної культури - K. V. Ostrovska (Культура України)
Досліджено та обґрунтовано, що творчість театру народного танцю «Заповіт» має важливе значення для розвитку та популяризації українського хореографічного мистецтва, створення позитивного іміджу сучасних українців у різних країнах світу. За своєю суттю театр народного танцю «Заповіт» Харківської державної академії культури є своєрідною творчою візитівкою не лише цього закладу вищої освіти чи Харкова, а й усієї України. Ключові слова: театр танцю, танцювальне мистецтво, український танець, репертуар, колектив, конкурс, фестиваль.